Storytime: het verhaal achter LEOMIE

Blogartikelen

Hey babes, nu de eerste artikelen, video’s en Instagram-posts een feit zijn, lijkt het ons leuk om jullie mee te nemen in het verhaal achter LEOMIE. Hoe is het idee ontstaan en welke stappen hebben we achter de schermen gezet? Waar staat LEOMIE voor en wat zijn onze doelen met dit social-media platform? In dit artikel neem ik je mee van A tot Z!

Om bij A te kunnen beginnen, neem ik jullie mee naar het allereerste moment dat Leonie en ik elkaar zagen en kennis met elkaar maakten. Dit was in september 2016 tijdens de eerste dag van de minor Spelenderwijs die we beiden hadden gekozen. Leonie en ik startten allebei in 2014 de opleiding pedagogiek (pedagogiek is een studie die zich richt op de opvoeding, de ontwikkeling en het welzijn van kinderen) aan Fontys Hogescholen te Tilburg. Onze wegen hadden elkaar echter nog niet eerder gekruist, tot aan de minor. Deze minor stond in het teken van spel en op een creatieve manier bij het kind en zijn omgeving aansluiten, iets wat hélemaal past bij Leonie en mij. Op de eerste dag was er direct een klik en gedurende de minor die een half schooljaar lang duurde, zijn we steeds betere vriendinnen geworden. Toen de minor ten einde kwam wisten we zeker dat dit niet het einde van onze vriendschap zou betekenen: we spraken met elkaar af contact te houden. Dit contact hebben we, ondanks onze drukke agenda’s, goed kunnen onderhouden. We spraken af bij Inspire Coffee Company om heerlijk bij te kletsen of gingen samen naar de Efteling, waar we samen een abonnement voor hadden afgesloten.

Wat onze vriendschap zo uniek maakt zijn onze verschillen en overeenkomsten. We verschillen in uiterlijk (haarkleur, oogkleur, lengte, figuur, stijl qua kleding en make-up) en in innerlijk (hobby’s, karaktereigenschappen, interesses), maar deze verschillen zorgen er bij onze vriendschap juist voor dat het wérkt. We versterken elkaar als het ware, zo heeft Leonie me o.a. geleerd om voor mezelf op te komen en mijn grenzen duidelijk aan te geven en heb ik Leonie o.a. geleerd om soms even je rationele gedachtes uit te zetten en je hart te durven volgen. We komen ook op veel vlakken overeen (beiden creatief, fanatiek op social-media, carrière met kinderen, empathisch, gek op koffie en de Efteling 😉 etc.), waardoor we het al-tijd naar ons zin hebben met elkaar. Deze vriendschap is heel bijzonder, we vormen een eenheid en we sleuren elkaar als het ware door elke situatie heen.

Even terug naar de tijdlijn.. In de zomer van 2018 heeft Leonie haar diploma gehaald van de opleiding. Hierna is ze aan de slag gegaan bij een kinderdagverblijf en heeft ze haar musicalopleiding opgepakt. Ik had zelf wat studievertraging opgelopen, waardoor ik na de zomervakantie fanatiek verder ben gegaan aan mijn scriptie en bijbaan in een verzorgingstehuis. Al snel merkte ik dat ik wat uitdaging miste. De voltijd opleiding had voor vier jaar lang mijn weken helemaal opgevuld, plots was dit weg. Ik kon het niet opbrengen om vijf dagen per week met mijn scriptie bezig te zijn en ik werkte korte diensten bij mijn bijbaan. Om die reden wilde ik iets extra, al lang dacht ik over bloggen na. Schrijven vind ik tof en ik hoor vaak om me heen dat ze vinden dat ik mijn creativiteit naar buiten moet brengen. Het leek me wel wat, al had ik geen idee hoe ik het aan zou moeten pakken en waar ik in hemelsnaam zou moeten beginnen. Ik dacht aan Leonie, die in het verleden een blog en YouTube-account had, die ze helaas heeft moeten stopzetten i.v.m. de drukte van de opleiding destijds, en besloot haar om hulp te vragen. In mijn eentje een blog runnen leek me echter doodeng, en op het moment dat ik Leonie een berichtje wilde sturen of ze me praktische tips kon geven, bedacht ik me dat ik het eigenlijk véél liever samen met Leonie zou willen doen. En daar was het dan: het idee om te bloggen/vloggen/posten met Leonie was geboren.

Op donderdag 1 november spraken Leonie en ik om 11:00 uur af bij de Inspire Coffee Company om onder het genot van een heerlijke Latte, mijn “idee” te bespreken. Ik had Leonie nog niet precies verteld wat ik haar wilde vragen, maar ze had al wel een vermoeden.. Vanaf het moment dat ik mijn idee uitsprak was Leonie enthousiast. Haar passie wat betreft media (lifestyle-content delen, fotografie en video’s bewerken etc.) was nog even groot gebleven ondanks ze haar eigen kanalen heeft moeten stoppen destijds. Het gevoel om een “extra” creatieve aanvulling te hebben op mijn wekelijkse routine herkende Leonie heel goed, ook zij had sterk de behoefte aan een leuke nieuwe hobby waarin zij haar creativiteit kwijt kon en ontspanning kon vinden. We maakten snel een vervolgafspraak en verlieten ons favoriete koffietentje met de opdracht een naam te vinden voor het platform. Qua hoofdthema waren we er snel aan uit: lifestyle, positieve mindset, selflove en anderen inspireren. Dit omdat we ons beiden interesseren voor persoonlijke ontwikkeling en merkten dat dit er nog weinig aandacht op social media is voor deze onderwerpen. Ze zijn er wel, maar vaak heel serieus of gericht op sales. Wij zijn geen experts maar het lijkt ons waardevol om persoonlijke ervaringen en onze inspiratiebronnen te delen om anderen daarmee te helpen, in combinatie met lifestyle.

De naam was een hele zoektocht. Al snel werd duidelijk dat (jonge) vrouwen onze voornaamste doelgroep zouden worden, dus wilden we een stoere, krachtige, maar toch vrouwelijke naam. “Bossbabe”, “#girlboss” en “Babe, you got this” hadden we direct genoteerd. Maar we waren ons er wel van bewust dat dit al bestaande brand-namen zijn. Het móest unieker, persoonlijker en meer “ons”, aangezien onze vriendschap als rode draad zou fungeren voor het platform; onze verschillen en overeenkomsten waarmee we elkaar ondersteunen en versterken. We hebben nog een tijdje gespeeld met de termen “Yin en Yang” en “Donker en Blond”, maar opnieuw: bestaande namen en niet “ons”. Zo hebben we een week lang hard nagedacht, beiden op een eigen manier. Toen ik een desbetreffende dag het hele social-media platform idee stond te overdenken in de douche (admit it, we hebben allemaal weleens creatieve ideeën op random momenten), bedacht ik hoe leuk het zou zijn als we onze namen in elkaar zouden schuiven. Leo-mies, hmm nee.. Leo-mie, leomie, LEOMIE. Ja, dit voelde goed. Sterk, kort, vrouwelijk en heel belangrijk: het voelde als “ons”.

Vanaf de eerstvolgende “meeting” bij Inspire Coffee Company zijn Leonie en ik fanatiek aan de slag gegaan. We hebben de social-media kanalen aangemaakt en hebben uitgebreid nagedacht over zaken als welke content we willen maken, wie voor welke onderdelen verantwoordelijk zal zijn, hoeveel content we willen maken, welke dagen we willen posten, wat we uiteindelijk willen bereiken, welke kernwoorden en tags bij ons passen etc. etc. etc… We spraken af dat we op 1 januari 2019 live zouden gaan, een nieuw jaar, een nieuw begin, een verse start. Plus is 1 januari hét moment dat we met z’n allen massaal opzoek gaan naar nieuwe doelen en goede voornemens, zoals ik in de vorige blog beschreef. De timing was perfect. We zouden de Instagram op 1 januari 2019 live laten gaan en één week later onze website en YouTube. We did it en we zijn ontzettend trots dat we na twee maanden lang achter de schermen onze stappen en plannen nu met de wereld kunnen delen. Hard work pays off. LEOMIE begon als een spontaan idee maar is getransformeerd tot een goed doordacht platform met een missie.

Over Z kunnen we nog niet veel zeggen aangezien we nét gestart zijn. Onze doelen zijn om zoveel mogelijk (jonge) vrouwen te kunnen bereiken en hen te inspireren en entertainen met onze content. Enerzijds willen we veel inhoudelijke content maken als het aankomt op o.a. het struggelen met volwassenheid, het accepteren van jezelf, het najagen van je dromen en het creëren van een positieve mindset. Anderzijds willen we ook luchtige en vooral ook vermakelijke content maken rondom o.a. fashion, onze favoriete hotspots van Breda, vlogs en challenges. Wij kunnen er heerlijk onze creativiteit in kwijt en we komen beiden als individuen goed tot ons recht. Ik ben erg fan van schrijven en lezen, de artikelen en Instagram-posts met quotes zijn dan ook mijn “deel”, Leonie is ontzettend goed in het bewerken van video’s, ze vindt het leuk om te filmen en kan prachtig fotograferen: de video’s en foto’s op onze Instagram zullen dan ook over het algemeen haar “deel” zijn. Maar uiteindelijk doen we het samen en zullen we ook waar mogelijk gezellig samen content creëren. Aan ideeën, ambitie en creativiteit geen gebrek!

Wij zijn excited voor wat er gaat komen en wat LEOMIE ons gaat brengen! Jullie ook? Stay tuned, babes.

Een gedachte over “Storytime: het verhaal achter LEOMIE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s