Mijn life bucket list

Blogartikelen

Goedemorgen babes, of -middag, -avond of -nacht; het maakt niet uit wanneer je dit leest, welcome back! Vandaag een life bucket list voor jullie: een lijstje van dingen die ik in mijn leven wil bereiken, mijn dromen. Ik heb deze ooit gemaakt in mijn Bullet Journal en vind het tot op de dag van vandaag inspirerend om naar te kijken en te lezen. Het schrijven ervan liet me nadenken over wie ik ben en wat ik wil bereiken in dit korte leven: een hele goede oefening qua zelfontwikkeling. Door het op papier gezet te hebben en er regelmatig naar te kijken herinner ik mezelf aan mijn dromen en hetgeen wat ik wil bereiken: dit geeft richting aan de keuzes die ik maak en is soms precies de motivatieboost die ik nodig heb. Door mijn life bucket list met jullie te delen hoop ik jullie te inspireren om hier ook eens over na te denken en het op papier te zetten.

Goal 1: reizen
Deze droom is niet zo uniek, maar dat doet er niet toe: ik wil reizen. Ik ben dankbaar dat ik in Nederland geboren ben maar wil zoveel meer zien dan alleen dit kleine stukje aarde. Daar is de wereld veel te mooi voor! Prachtige stranden, kleurrijke landschappen, wilde dieren, andere culturen etc. Ik kan uren zwijmelen naar Pinterest en Instagramplaatjes van prachtige plekken over de hele wereld; ik droom ervan deze plekken in real life te mogen ervaren. Financiën hebben me altijd tegengehouden maar ik ben zeker van plan om de aankomende jaren een paar mooie reizen te gaan maken. De volgende bestemmingen staan hoog op mijn lijstje:

  • Indonesië (Bali, ofcourse)
  • Marokko
  • India
  • Jamaica
  • Curaçao
  • Australië
  • Zuid-Afrika

Voor mij is reizen meer dan alleen genieten in the moment. Het is een stukje immaterieel geluk: niet het verzamelen van mooie spullen maar het verzamelen van mooie momenten en herinneringen die je altijd bij zullen blijven, je hele leven lang. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om het leven vanuit verschillende hoeken te bekijken: hoe alles leeft (andere mensen, dieren, de natuur etc.) op andere plekken. Dit biedt perspectief op je eigen leven en verruimt je als persoon; wereldvisie. Ik kan niet wachten tot ik aan mijn reisavonturen kan beginnen. Laat ik eerst maar een paspoort aanschaffen… 😉

Goal 2: anderen inspireren
Ik ambieer niet de meeste luxe of hoogste carrière posities. Het werk dat ik doe en de persoon die ik ben moeten mij het gevoel geven dat ik iets toevoeg aan de maatschappij; dat ik de wereld op mijn manier een betere plek maak. Ik wil anderen hierin inspireren en een verschil maken in het leven van anderen. Middels wat ik doe of simpelweg als voorbeeldfunctie. Nee, ik wil niet de nieuwe Oprah worden of whatever. Gewoon lekker op min manier in mijn leven; niet te grootschalig want teveel spotlight is niets voor mij. Voorbeeld: het begeleiden van Syrische vluchtelingen was voor mij al een hele droom. Ik heb een verschil gemaakt in hun leven en heb hen geïnspireerd. Dit was voor mij een prachtige ervaring. Maar ik ben van plan om dit nog jaren te doen. Deze blog is er ook een onderdeel van; door mijn verhaal te delen hoop ik anderen te inspireren, dat anderen zich empowerd voelen en het beste uit zichzelf en hun leven halen. Dat is voor mij ultieme voldoening. Het werk als hulpverlener en coach is in die zin bevredigend: anderen zien openbloeien: love it.

Goal 3: moeder worden
Voor sommigen iets wat als vanzelfsprekend wordt gezien; voor mij een bewuste droom doordat ik van dichtbij heb gezien dat het niet iedereen gegund is. Ik. wil. moeder. worden. Van alle dromen in dit lijstje is dit de eerste droom die nog altijd even vurig en sterk is. Het starten van een gezin is stiekem misschien wel mijn allergrootste droom. Er lijkt me niets mooier dan het opnieuw ontdekken van de wereld door de ogen van je kind. In mijn optiek is liefde het ultieme geluk, de grootste rijkdom die er is. Enter cliché here. Haha, nee. Ik kan er nu nog niet veel over zeggen aangezien ik nog geen moeder ben, maar de liefde die ik voel voor mijn ouders en de liefdevolle manier waarop ik kinderen in werk en privé benader zeggen mij dat dit mijn roeping is. Dat moeder zijn mijn calling is zoals ze dit in spirituele sferen ook wel noemen. Mijn bestemming hierop aarde. Ik hoop met heel mijn hart dit mij dit geluk gegund is en ik een kindje mag krijgen in de toekomst. ❤

Goal 4: een boek schrijven
Dat ik van schrijven en lezen houd is wel duidelijk; de droom om zelf een boek te schrijven zal voor jullie dan ook niet als een verrassing komen. Ik zou graag mijn creativiteit, fantasie en levenslessen op papier willen zetten en delen met de wereld. Weer een vorm van inspireren, maar ook weer niet perse. Want hoe graag ik ook een boek met inspirerende levenslessen zou willen schrijven; een fantasieboek zoals Harry Potter of een heerlijke roman lijken me ook fantastisch! Of prachtige poëzie. Of een studieboek, waarbij ik als APA-vermelding in de bronnenlijsten van HBO- en WO-studenten terecht kom: that would be awesome 🙂 Ik heb duidelijk veel voorkeuren en orienteer me breed. Ik kan jullie dan ook niet één type boek beloven voor de toekomst. Ik hoop echter wel dat deze droom mag uitkomen. I’ll keep you posted on this one..

Goal 5: nieuwe talen leren
Ik heb al eerder benoemd dat ik een echt alfa-meisje ben. Ik heb een talenknobbel en ben geïnteresseerd in taal. Een taal is een sleutel tot een cultuur en visie; een aparte wereld van die taal. With languages you hold the world. Aldus, de wetenschap die ik geleerd heb door mijn scriptie, onderwerp: meertaligheid. Ik spreek vloeiend Engels, redelijk Frans en Duits en een paar woorden Arabisch en Spaans. Ik zou graag meer aandacht willen besteden aan mijn talen; Frans, Arabisch en Spaans uitbreiden. Ik zou ook Grieks aan dit lijstje toe willen voegen. Waarom? Nou, Frans is een mooie taal. Spaans is een passievolle taal. Arabisch is een bijzondere taal (schrift) die een brug bouwt tussen mij als Nederlandse hulpverlener en een Arabisch-sprekend migrantengezin in de begeleiding, bijvoorbeeld. Grieks is een taal dat veel wetenschap en wijsheid met zich meebrengt en het is de taal van mijn favoriete vakantieland. Ik leer talen via personen die de taal spreken, taalapps, het bekijken van films en series in een specifieke taal en overweeg om in de toekomst een talencursus te volgen. Het is in mijn ogen de investering waard: zowel in carrière als in je persoonlijk leven is het een hele belangrijke vaardigheid om je in meerdere talen uit te kunnen drukken. Het zou een droom zijn die uitkomt wanneer ik in Griekenland op vakantie ben en vloeiend een gesprek aan kan gaan met de lokale bevolking of wanneer ik een vluchtelinggezin in het Arabisch op hun gemak kan stellen en kan luisteren naar wat zij in de begeleiding prettig vinden.

Dit waren de vijf life bucket goals zoals deze in mijn Bullet Journal beschreven staan. Deze dromen/doelen geven mij richting en laten me kijken naar het grotere perspectief. Alles uit het leven halen, zoals ik dat wil in mijn leven. Daar draait het tenslotte allemaal om toch?! Het is een opdracht vol zingeving en zelfbewustzijn om dit papier te zetten en ik daag jullie allemaal uit om dit te proberen. Daarnaast is het een heerlijke creatieve uitlatingsklep om dit eens op een doordeweekse avond te gaan doen; even weg van je telefoon en alle hectiek: even de focus op jezelf, jouw dromen en jouw levenspad. Heer-lijk.

Geniet van jullie woensdag babes ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s