Waarom je het idee van de ideale timing los moet laten

Blogartikelen

Hi babes. Hope you’re all doing well. Ik heb vandaag een blog voor jullie die me echt aan het hart gaat. Ik vond de inspiratie in recente ontwikkelingen in het leven van Leonie en mij en een gesprek dat we hier samen over voerden. Het heeft alles te maken met het plannen van je leven; je ideale leven, en daarin is timing op de een of andere manier heel belangrijk. Althans daar geloven we in, we zijn geprogrammeerd om zo te denken. In deze blog neem ik je mee waarom dit een toxic gedachte is en waarom het beter zou zijn het idee van timing geheel los te laten.

Je kent het vast wel. Als 12-jarig meisje had jij je hele leven uitgestippeld. Na de middelbare school zou jij een studie kiezen die precies in jouw straatje past, op je 21e zou je je diploma behalen en vervolgens direct terechtkomen op je ideale baan waar je nog lang en gelukkig zal werken. In je tienerjaren zou je de jongen van je dromen tegenkomen, jullie zouden mooie reizen maken samen, op je 23e zouden jullie samen een huis kopen, een jaar later verloven, vervolgens trouwen en rond je 25/26e levensjaar zouden jullie samen een gezinnetje stichten. Twee kids, een leuke hond en jaarlijkse vakanties naar Frankrijk. Om maar even lekker cliché te doen. You get where I’m coming from, right? Het komt erop neer dat je in je kinderjaren door ouders, school en de maatschappij erg gestimuleerd wordt om een plan te maken voor je leven. Een ideaal leven (ideaal; een idee dat je aangepraat is door diezelfde omgevingsfactoren). En hier slaan we plank volledig mis, bedenk ik me nu na 22 jaar op deze aarde te hebben rondgewandeld. Want het is best een toxic idee dat je je leven helemaal uitstippelt; we weten namelijk allemaal dat in 99% van de gevallen het leven nooit volgens plan verloopt. Teleurstelling na teleurstelling, en paniek wanneer we onze doelen niet behalen. En wat vooral schadelijk is aan deze mindset, is het vasthouden aan timing. Daar zal ik je eens wat meer over vertellen.

Om maar met de deur in huis te vallen: in het leven is er niet zoiets als de perfecte timing. Nope, there isn’t. Je kunt het heel leuk vooraf bedenken maar de kans is vrij groot dat het niet zo zal uitpakken. Het idee van timing is ons aangepraat. Om zogenaamd zoveel mogelijk uit het leven te halen. Bullshit. Het idee van je leven enigszins is prettig, het geeft ons richting en houvast. We hebben die doelen nodig om ons leven zinvol te leiden. Maar staat er een houdbaarheidsdatum op die doelen? No fucking way. Excuse my language. Maar het is gewoon zo. Wie zegt dat je op je 18e je rijbewijs moet halen? Wie zegt dat je in het begin van je 20e jaren afgestudeerd moet zijn en een carrière moet opbouwen? En wie zegt dat je voor je 30e levensjaar getrouwd moet zijn en kinderen moet hebben? Allereerst: the choice is yours. Jij hebt de vrijheid om je leven zó in te richten dat het je gelukkig maakt. Laat los wat anderen (en de maatschappij) van jou verwacht. Die verwachtingen zijn grote onzin. Jij bent de enige persoon die boeit als het op verwachtingen aankomt. Wat verwacht jij van jezelf en jouw leven? Focus je daar op! En weet je, je kan het wel leuk bedenken. Je kan op je 17e al starten met autolessen en op je 21e in je laatste studiejaar zitten, maar wie zegt dat het allemaal lukt? Het leven zit vol hobbels, kuilen en onverwachte wendingen. Er kunnen van allerlei omstandigheden spelen die ervoor zorgen dat je meer tijd nodig hebt. En maakt dat wat uit? Absoluut niet. Het maakt je geen minder goede werknemer als je langer over je studie hebt gedaan, het maakt je geen minder goede partner als je elkaar pas op latere leeftijd treft en je bent geen minder persoon als je op je 30e nog geen carrière hebt opgebouwd. Neem dat van me aan. Het werken naar doelen is goed, maar geloof me, dat tijdspad daar hebben we echt géén controle over. Zonde van je energie. Al die negativiteit jegens jezelf als het niet lukt “volgens planning”. Het leven valt niet te plannen, laat dat los.

De gedachte die je met open armen zou moeten omhelzen is het idee dat waar jij je op dit moment in je leven bevindt, precies is waar jij zou moeten zijn. Vertrouw erop dat alles op je pad komt met een reden; om je wat te leren, om je tot inzichten te laten komen en om je mogelijkheden te geven. En als jij je doel wilt behalen, een bepaald punt wilt bereiken in je leven; vertrouw er dan op dat het leven je die kant opduwt. Zolang jij gefocust bent op het werken aan je doel, je met liefde en positiviteit in het leven staat en kansen en mogelijkheden ziet. Je komt er wel. Trust me.

Direction is more important than speed”.

Ik ben 22 en heb nog geen rijbewijs (work in progress tho), ik ben afgestudeerd maar heb nog geen carrière, ik heb nog geen verre reis gemaakt, ik heb nog niet mijn levenspartner ontmoet met wie ik een toekomst op kan en wil bouwen. Ik heb nog geen eigen plekje en het ziet ernaar uit dat dat ook nog wel even zal duren, ondanks ik graag jong (rond 25 jaar oud) moeder zou willen worden ben ik momenteel vrijgezel. Hier, een aantal voorbeelden van hoe ik in mijn leven sta en op sommige momenten flink kan balen. Want ja, ook ik ben hartstikke schuldig aan het “jarenplan”, aan het plannen van een ideaal leven waarin timing een belangrijk onderdeel is. Maar zoals je in deze blog al kunt merken heb ik me flink laten inspireren om mijn mindset te wijzigen. Wat niet is kan nog komen. Ik kom écht wel waar ik wil zijn, it just takes a different road. En misschien ook wel een omweg, of een file, who knows. Probeer ook eens om te denken en de zaken positief te bekijken: het feit dat ik bijvoorbeeld nog geen carrière heb opgebouwd betekent dat ik nog kan oriënteren en verder kan uitvogelen wat ik nú echt wil carreer-wise. Ik droom nu over een eigen onderneming, iets wat niet zo snel bij me was opgekomen (denk ik), als ik na het behalen van mijn diploma direct een fulltime functie was ingerold. En het feit dat ik nu vrijgezel ben geeft me de ruimte om te werken aan zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling. Zodat ik als mens groei en ontwikkel wat in de toekomst mogelijk een partner van datzelfde level kan aantrekken.

Want ook hier is de law of attraction weer van toepassing. Als jij doelgericht, positief en vol zelfliefde het leven trotseert zoals het op jouw pad komt, trek je weer bepaalde kansen en mogelijkheden aan. Die dingen die jou dichter bij je ideale leven brengen. Snap je? It’s all about vibes. Zorg ervoor dat je geen negative vibes gaat uitstralen doordat je teleurgesteld bent in de manier waarop het leven loopt. Dit betekent niet dat je geen baalmomentjes mag hebben, deze zijn juist heel belangrijk om je emoties een plekje te geven en jezelf positief op te kunnen laden. Probeer om te denken; denk in mogelijkheden die de omwegen en wendingen in het leven je bieden. En please please please. Laat dat concept van timing los.

De perfecte timing bestaat niet. Er is geen perfecte leeftijd voor het behalen van doelen. Je bent nooit te oud om te leren en je bent nooit te jong om je dromen na te jagen. Just follow your heart. Ben je 35 jaar en wil je terug de boeken in om je droomcarrière te behalen? Go for it! Ben je 40 jaar en stap je in het huwelijksbootje? Vrouw, je bent een prachtige bruid no matter your age. Ben je 25 jaar en wil je eerst reizen voor je je carrière start? Ga voor hetgeen dat jouw hart doet stralen. You get my point?

Zoals je kunt merken ligt dit onderwerp me erg aan het hart en kan ik hier uren over spreken. Maar dat zal ik jullie besparen. Ik hoop dat jullie de boodschap van deze blog inspirerend vonden. Laat vooral weten wat jullie ervan vinden en of het jullie geholpen heeft. Lots of love ❤

 

Een gedachte over “Waarom je het idee van de ideale timing los moet laten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s